26 Haziran 2025
İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Uzmanlar açıklıyor: Yumurta nasıl mükemmel şekilde haşlanır? İşte haşlama süreleri!

Uzmanlar açıklıyor: Yumurta nasıl mükemmel şekilde haşlanır? İşte haşlama süreleri!

Günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı yumurtanın birçok farklı pişirimi bulunuyor. Pişirme dereceleri az pişmiş, orta pişmiş, rafadan gibi birçok farklı çeşitte yapılan yumurta protein deposudur. Besin değeri yüksek olan yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta pişirme dereceleri nasıl ayarlanır? Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İçerdiği bol protein oranı nedeniyle sofraların vazgeçilmezi olan yumurta aynı zamanda sağlığımız açısından çok önemli bir besin kaynağıdır. Sabahları kahvaltının olmazsa olmazı olan yumurtanın, kaynama süreleri, rafadan, katı pişmiş ve orta pişmiş olarak birçok farklı şekilde pişirimi yapılıyor. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda yumurtanın nasıl pişmesi gerektiğine karar verebilirsiniz. Bunun için ilk olarak yumurtayı nasıl sevdiğinize karar vermeniz gerekiyor. Peki, kayısı kıvamında yumurta kaç dakika içerisinde kaynar, rafadan yumurta kaç dakikada kaynar? İşte, çeşitlerine göre yumurta kaynatma dereceleri:

yumurta haşlama süreleri
  • Cıvık yumurta

Cıvık yumurta; beyazları tam pişmemiş sarısı ise çok az pişmiş, akışkan kıvamda cıvık bir yumurtadır. Cıvık yumurta için 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

  • Rafadan yumurta


 

yumurta nasıl pişirilir

Rafadan yumurta beyazı pişmiş, sarısı akışkan kıvamdaki yumurtaya denir. Cezveye su koyun, içine yumurtayı koyup, kaynamaya başladıktan sonra sadece 3 dakika pişirip direk musluk altına koyup soğuk suda bekletin.

  • Kayısı yumurta


 

kayısı yumurta nasıl yapılır

Kayısı yumurta beyazı güzel pişmiş, sarısı ise akmayacak yumuşaklıkta, kayısı rengi ve kıvamında olan yumurtadır. Yumurtayı su kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin. Cezveden alıp daha fazla pişmemesi için soğuk suya koyun.

  •  Katı Yumurta

Katı yumurta beyazı ve sarısı çok pişmiş yumurtadır. Katı yumurta kıvamında pişirmek için kaynadıktan sonra 5,5- 6 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra direk soğuk suyun altına alın.

  •  Çok Katı Yumurta

Çok katı yumurta beyazla sarısı çok fazla pişmiş yumurtadır. Yumurtayı kaynattıktan sonra en az 7-8 dakika, en fazla 12 dakika pişirmeniz gerekir.

yumurta nasıl haşlanır


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *