Artemisbet JOJOBET
13 Eylül 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Vali'nin Favorisi: Yumuşacık Bamya Tarifini Denemelisiniz!

Vali'nin Favorisi: Yumuşacık Bamya Tarifini Denemelisiniz!

Sulu bamya tarifini derledik. Yumuşacık olan bamyayı akşam yemeklerinizde tüketebilirsiniz. Lezzetli bamyanın püf noktaları neler?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bamya Yemeği Tarifi

Bamya, ekmeksiz de tüketilebilecek lezzetli bir sebzedir. Bamyanın sebzeyle yapılması lezzetine lezzet katar. İşte pratik ve lezzetli bir bamya tarifi:

Malzemeler

500 g taze bamya
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
1 adet limonun suyu (veya 1 yemek kaşığı sirke)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç (isteğe bağlı)
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1-2 adet kesme şeker
Tuz, karabiber
Yeterince sıcak su

Hazırlanışı

Bamyaları temizle: Sap kısımlarını konik şekilde kes, ama içini açmamaya dikkat et ki sümüklenmesin. Yıkayıp süz.

Soğanı kavur

Tencereye zeytinyağını al, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavur.

Domatesi ekle

Küp doğranmış domatesi (veya salçayı) ekle, birkaç dakika pişir.

Sebzeleri koy

İsteğe göre doğranmış havuç ve biberi ilave et.

Bamyayı ekle

Bamyaları karıştırmadan tencereye ekle, üzerine limon suyu veya sirkeyi dök (sümüklenmeyi önler).

Pişir

Tuz, şeker, karabiber ekle. Üzerini geçecek kadar sıcak su koy. Kapağını kapatıp kısık ateşte bamya yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 25-30 dakika).

Servis

Yemeği sıcak ya da ılık şekilde servis edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *