Artemisbet JOJOBET
17 Eylül 2025
İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Yanına bir şey istemiyor, ana yemeklerin starı oluyor! İşte beşamel soslu krepli tavuk sote tarifi…

Yanına bir şey istemiyor, ana yemeklerin starı oluyor! İşte beşamel soslu krepli tavuk sote tarifi…

Her gün aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız bu tarife bir şans vermeniz gerekiyor. Hem son derece doyurucu hem de bir o kadar lezzetli oluyor. Üstelik yanına başka bir şey bile istemiyor. İşte beşamel soslu krepli tavuk sote tarifi…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Krep Arasında Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi

Sıradan akşam yemeklerinden sıkılanlar için hem doyurucu hem de çok lezzetli bir önerimiz var: Krep arasında beşamel soslu tavuk sote.

Krep İçin Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Sıvı yağ (tavayı yağlamak için)

Tavuk Sote İçin Malzemeler

500 gr kuşbaşı tavuk göğsü

1 adet kuru soğan

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Beşamel Sos İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz, karabiber, muskat rendesi

Hazırlanışı

Krepleri Hazırlayın: Yumurta, süt, un ve tuzu derin bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde krep hamurunuz hazır demektir. Yanmaz yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın, hamurdan bir kepçe alarak tavaya yayın ve her iki tarafını da kızartın. Bu işlemle 6-7 adet krep elde edebilirsiniz.

Tavuk Soteyi Yapın

Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın ve kuşbaşı tavukları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. İnce doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Son olarak sarımsak ve baharatları ilave edip ocaktan alın.

Beşamel Sosu Pişirin

Başka bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin ki topaklanmasın. Kıvam almaya başladığında tuz, karabiber ve çok az muskat rendesi ekleyip ocaktan alın.

Birleştirme ve Fırınlama

Kreplerin ortasına hazırladığınız tavuk soteden koyun ve krepleri rulo şeklinde sarın. Tüm krepleri hazırlayıp bir fırın kabına dizin. Üzerine beşamel sosu eşit şekilde yayın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *