Gelinim Mutfakta Keskin Tava Kebabı Tarifi
24 Eylül Çarşamba günü Gelinim Mutfakta programında Keskin Tava Kebabı yapımı için keyif dolu dakikalar yaşandı. Ev hanımlarının ilgiyle takip ettiği programda bu sefer Kırklareli mutfağına özgü enfes bir tarif masaya yatırıldı.
Keskin Tava Kebabı Malzemeleri
- 6 adet pirzola
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 2-3 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 3-4 adet kapya biber
- 6-7 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Keskin Tava Kebabı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programında Keskin Tava Kebabı için öncelikle pirzolaları zeytinyağı, baharatlar ve tuz ile harmanlayın. Ardından domatesleri soyup dilimleyin ve borcamın tabanına yerleştirin. Üzerine biber ve sarımsakları ekleyin.
Pişirme ve Servis
Marine edilmiş pirzolaları sebzelerin üzerine yerleştirin. Sıcak suyla açtığınız domates salçasını dökün. Üzerine tereyağı parçalarını koyup yağlı kağıtla kapatın. Fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Sonrasında isteğinize göre süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Gelinim Mutfakta'da denenen ve beğeni toplayan Keskin Tava Kebabı tarifi, sofralarınıza lezzet katacak. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!