balmoral resort Artemisbet JOJOBET
25 Eylül 2025
İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Yarışmacıdan Gelinim Mutfakta'nın Yeni Gözdesi: Keskin Tava Kebabı Tarifi!

Yarışmacıdan Gelinim Mutfakta'nın Yeni Gözdesi: Keskin Tava Kebabı Tarifi!

24 Eylül Çarşamba günü Gelinim Mutfakta mutfağının gözdesi Keskin Tava Kebabı oldu. Leziz tarifin detaylarını merak edenler için tarif geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Gelinim Mutfakta Keskin Tava Kebabı Tarifi

24 Eylül Çarşamba günü Gelinim Mutfakta programında Keskin Tava Kebabı yapımı için keyif dolu dakikalar yaşandı. Ev hanımlarının ilgiyle takip ettiği programda bu sefer Kırklareli mutfağına özgü enfes bir tarif masaya yatırıldı.

Keskin Tava Kebabı Malzemeleri

- 6 adet pirzola

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- Tuz

- 2-3 adet domates

- 4-5 adet yeşil biber

- 3-4 adet kapya biber

- 6-7 diş sarımsak

- 2 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin;

- 2 yemek kaşığı tereyağı

Keskin Tava Kebabı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta programında Keskin Tava Kebabı için öncelikle pirzolaları zeytinyağı, baharatlar ve tuz ile harmanlayın. Ardından domatesleri soyup dilimleyin ve borcamın tabanına yerleştirin. Üzerine biber ve sarımsakları ekleyin.

Pişirme ve Servis

Marine edilmiş pirzolaları sebzelerin üzerine yerleştirin. Sıcak suyla açtığınız domates salçasını dökün. Üzerine tereyağı parçalarını koyup yağlı kağıtla kapatın. Fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Sonrasında isteğinize göre süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Gelinim Mutfakta'da denenen ve beğeni toplayan Keskin Tava Kebabı tarifi, sofralarınıza lezzet katacak. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *