Rize Haber
24 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Yepyeni Tarif: Şipşak Hazırlanan En Pratik Yufkadan Kıymalı Börek!

Yepyeni Tarif: Şipşak Hazırlanan En Pratik Yufkadan Kıymalı Börek!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan hazır yufkadan yapılan kıymalı börek, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Kıtır dışı ve nefis iç harcıyla herkesin favorisi haline gelen bu börek, kolayca hazırlanabilen tarifler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Eğer siz de kıymalı böreğin en kolay tarifini merak ediyorsanız, işte size kahvaltı sofralarınıza şıklık katacak pratik bir börek tarifi...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kahvaltı sofrasına keyif katmanın en kolay yollarından biri hazır yufka ile kıymalı börek yapmaktır.

Kıymalı Börek Tarifi

Bu pratik ve lezzetli börek, dışı çıtır içi ise yumuşacık olmasıyla herkesi cezbediyor.

Malzemeler

- 3 adet yufka - 300 gram kıyma - 1 adet soğan - 1 çay bardağı sıvı yağ - Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) - 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı) - 1 su bardağı süt - 1 yumurta (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kıymalı iç harcı hazırlamak için bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.

Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Son olarak baharatları ve isteğe bağlı olarak salçayı ekleyerek karıştırın.

Yufkaları tezgaha serdikten sonra her birinin üzerine süt ve sıvı yağ karışımını sürün.

Kıymalı harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın ve rulo şeklinde sarın.

Hazırladığınız ruloyu yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sürerek renklendirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğinizin üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *