Rize Haber meritbet
26 Kasım 2025
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Yılbaşı Sofralarına Farklı Bir Lezzet: Balkabağı Çorbası Tarifi!

Yılbaşı Sofralarına Farklı Bir Lezzet: Balkabağı Çorbası Tarifi!

Balkabağı çorbası tarifi için iri dilim bal kabağı, patates ve baharatlarla lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Ayrıca zeytinyağlı yaprak sarmasına vişne ekleyerek farklı bir tat deneyebilir veya zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi yaparak sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Balkabağı Çorbası Tarifi

Yılbaşı sofralarında farklı ve lezzetli bir çorba alternatifi arayanlar için Balkabağı Çorbası Tarifi harika bir seçenek olabilir. İşte tarif detayları:

Malzemeler:

3 iri dilim bal kabağı

1 adet patates

2 litre su

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 su bardağı su (dilerseniz et suyu kullanabilirsiniz)

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı zerdeçal

Hazırlanışı:

Balkabaklarını ve patatesleri doğrayıp tencereye alın. Üzerine su ekleyip kaynatın.

Bir tavada soğan, sarımsak ve havucu sıvı yağda kavurun.

Kavrulan malzemeleri tencereye ekleyin. Et suyu ve tuzu ekleyip pişirin.

Çorbayı blenderdan geçirip içine süt veya krema ilave edin.

Baharatları ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifine vişne ekleyerek farklı bir lezzet denemek isteyenler için harika bir öneri:

Malzemeler:

500 gram asma yaprağı

5 adet orta boy kuru soğan

2 su bardağı pirinç

1/2 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

300 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)

3/4 su bardağı sıcak su

1/2 su bardağı vişne suyu

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı yenibahar

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı karabiber

1/4 demet dereotu

1 adet orta boy limon

Hazırlanışı:

Yaprakları haşlayıp süzün. Soğuması için kenarda bekletin.

Soğanları kavurun. Fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin.

Pirinci yıkayıp kavurun. Sularını ekleyip pişirin. Baharatları ekleyin.

Yapraklara iç harcı koyup sıkıca sarın. Tencereye dizerek pişirin.

Servis yapmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun!

Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşının vazgeçilmezi Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi tarifi ile evinizi mis gibi kokutabilir, sevdiklerinize harika bir lezzet sunabilirsiniz:

Malzemeler:

3 su bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı karbonat

2 tatlı kaşığı zencefil

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı muskat

125 gram tereyağı

175 gram esmer şeker

4 çorba kaşığı pekmez

1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

Tereyağı ve esmer şekeri çırpın. Pekmez ve yumurtayı ekleyip çırpın.

Tarçın, zencefil, vanilya ve muskatı ekleyin.

Karbonat ve unu ekleyip hamur yapın.

Hamuru açıp kurabiye şekilleri verin. Fırında pişirin.

Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *