Rize Haber meritbet
08 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Yulaf poğaça tarifi: İçinde asla un yok! Hem sağlıklı hem de son derece lezzetli

Yulaf poğaça tarifi: İçinde asla un yok! Hem sağlıklı hem de son derece lezzetli

Glutensiz diyet uygulayanlar, sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve farklı tatlar arayanlar için ideal bir alternatif olacak. Klasik poğaçanın lezzetini korurken, un yerine yulaf ezmesi kullanarak daha lifli ve tok tutucu bir seçenek sunan bu tarif, kahvaltı ve ara öğünlerinizin yeni yıldızı olacak. Yapımı oldukça pratik olan bu poğaçalarla güne zinde başlayın.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yulafın Hamur İşlerindeki Yeni Yeri

Son yılların popüler besinlerinden biri olan yulaf artık sadece kahvaltılık kaselerde değil, hamur işlerinde de önemli bir malzeme haline geliyor.

Yulaf Poğaça Tarifi

Klasik poğaça tariflerinden farklı olarak sindirimi kolay ve lif açısından zengin bir seçenek arayanlar için Yulaf Poğaça harika bir alternatif sunuyor.

Malzemeler ve Hazırlanışı

Yulaf poğaça için gerekli malzemeler şunlardır: 2 su bardağı yulaf ezmesi, yarım su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz, 100 gram beyaz peynir, yarım demet maydanoz. Yulaf ezmesini un haline getirerek başlayın, ardından hamuru yoğurun ve iç harcı hazırlayın.

Poğaçaları Şekillendirme ve Pişirme

Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen poğaçalarınızı çay saatlerinizde veya beslenme çantalarınızda keyifle tüketebilirsiniz.

Servis ve Saklama Önerileri

Poğaçalarınızı servis yapmadan önce biraz dinlendirin ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra afiyetle yiyin. Poğaçalarınızı oda sıcaklığında hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *