14 Haziran 2025
İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Yumuşacık yapıyor, dışını çıtırdatıyor! İçerisine ekleyen sırrını herkesten saklıyor

Yumuşacık yapıyor, dışını çıtırdatıyor! İçerisine ekleyen sırrını herkesten saklıyor

Geleneksel poğaçalara ferahlatıcı bir yorum katmak isteyenler için ideal bir tarif: Sirke ve dereotunun uyumuyla şekillenen bu yumuşacık poğaçalar, hem lezzet hem de doku açısından alışılmışın çok ötesine geçiyor. Çay saatlerinizin yeni gözdesi olmaya aday!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Pamuk gibi Yumuşacık Sirkeli Dereotlu Poğaça Tarifi

Sabah kahvaltılarından özel misafirlerinize kadar her an keyifle tüketebileceğiniz, dışı altın sarısı, içi pamuk gibi yumuşacık bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. İçindeki dereotuyla tazelik, sirkesiyle hafif ekşi bir lezzet katan bu tarif, mayalı poğaça sevenleri ve farklı tatlar arayanları mutlu edecek nitelikte.

Malzemeler ve Hazırlanışı

3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, yarım su bardağı ılık süt, 1 paket instant kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yumurta, yarım demet ince doğranmış dereotu ve iç harcı için ezilmiş beyaz peynir kullanacağız.

Hamurun Hazırlanışı

Ilık süt, maya ve şekerle başlayarak mayanın aktifleşmesini bekliyoruz. Daha sonra geniş bir kaba sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta akı ve tuzu alarak karıştırıyoruz. Üzerine mayalı süt karışımını ekleyip un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru mayalanmaya bırakarak dinlendiriyoruz.

Poğaçaların Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içlerine dereotu ve beyaz peynir karışımı koyarak poğaça şekli veriyoruz. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürerek nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcakken servis önerisi olarak taze demlenmiş çay ile sunabilirsiniz.

Keyifli kahvaltılarınızın, öğle aralarınızın veya akşam çaylarınızın vazgeçilmezi olacak bu sirkeli dereotlu poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *