11 Ekim 2025
İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Ağızda eriyen çikolatalı pankek tarifiyle çay demlemeye gerek kalmayacak!

Ağızda eriyen çikolatalı pankek tarifiyle çay demlemeye gerek kalmayacak!

Çikolatalı pankekleri en özel misafirlerinize ve iştahsız çocuklarınıza deneyebilirsiniz. İçi dolgulu lezzet şöleni çikolatalı pankekler yumuşacık oluyor. İşte adım adım enfes pankek tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İçi Çikolatalı Muhteşem Pankek Tarifi

Lezzet şöleni ve doyurucu pankek tarifine bir göz atalım. Tatlı ihtiyacınızı da akarşılayacak olan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte detaylar...

Malzemeler

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1,5 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

İçi için kahvaltılık sürülebilir çikolata

Nasıl Yapılır?

İlk olarak dolgu malzememiz olan çikolatayı dondurucuya atıyoruz. Bunun için dondurucuya sığacak boyutta düz bir tepsi ya da tabağa pişirme kağıdını serelim. Çikolatalar dondukça çıkarılabilir olması için kağıt kullanmak önemlidir. Her birine 1 tatlı kaşığı dolusu çikolata alarak kağıdın üzerine bırakıp yayalım. Daha sonra dondurucuya kaldırarak 20-30 dakika bekleyelim.

Pankek Hamuru

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Ardından sırasıyla süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Hazır olan hamuru pişirme aşamasına geçelim.

Pişirme

Yapışmaz bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayalım. Hamurdan bir kaşık alıp tavaya dökelim ve üzerine dondurucudan çıkardığımız çikolatalardan koyarak kapatıp pişirelim. Altı kızardığında çevirerek diğer tarafını da pişirelim. Pişen pankekleri servis yapmadan önce havlu kağıt üzerine alalım.

Sonuç

12 adet muhteşem içi çikolatalı pankek hazır! Dilerseniz pankek boyutunuza göre malzemeleri ayarlayabilir veya hamur artarsa sade pankekler de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *