deneme bonusu veren siteler balmoral resort Artemisbet JOJOBET
30 Eylül 2025
İstanbul
Kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Çuval dolusu ürün piyasada büyük ilgi görüyor! Türkiye genelinde popülerlik kazanan ürün, 120 gün boyunca saklanabiliyor ve herkesin ilgisini çekiyor.

Çuval dolusu ürün piyasada büyük ilgi görüyor! Türkiye genelinde popülerlik kazanan ürün, 120 gün boyunca saklanabiliyor ve herkesin ilgisini çekiyor.

Erzincan’da, asırlardır süregelen geleneksel yöntemlerle ürettikleri Erzincan tulum peyniriyle hem bölge ekonomisine katkı sağlıyor hem de eşsiz bir lezzeti yaşatmaya devam ediyor. Gün doğmadan başlayan üretim mesaisi, gece yarılarına dek sürüyor. 120 gün olgunlaştırdıktan sonra 25 kiloluk, 5 kiloluk ve 1 kiloluk paketler halinde Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen lezzet için talep yağıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Erzincan'ın yüksek rakımlı yaylalarında beslenen akkaraman koyunu ile kıl keçisinin sütünden üretilen coğrafi işaretli Erzincan tulum peyniri, 3-4 aylık olgunlaşma sürecinin ardından satışa sunulmaya başlandı.

Küçükten büyüğe herkesin omuz omuza verdiği bu üretim süreci, sadece geçim kaynağı değil, aynı zamanda bir kültür mirası olarak yaşatılıyor.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kez sağımı yapılan koyun sütü, şirdan maya ile mayalanıyor.

Tulum peyniri, geleneksel usullerle peynir çadırlarına taşınıyor ve burada ilk olgunlaşma aşamasına bırakılıyor.Üretici Mustafa Gün süreci şu sözlerle anlattı:"Sabah saat 10.00 ve 16.00’da sağımlarımız oluyor.

Sütleri şirdan maya ile mayalıyoruz.

Atlarla yaylalardan peynirleri çadırlara getiriyoruz.

Burada çuvallara koyup 15 gün bekletiyoruz.

Sonra Kemah tuzu ile baskı yapıyoruz ve 4 ila 7 gün dinlendirdikten sonra soğuk hava depolarına gönderiyoruz."Erzincan merkezdeki tesislerde ise peynire son dokunuşlar yapılıyor.

Soğuk hava deposu sahibi Nihat Baydil, "Yayladan gelen taze peyniri 10 gün bekletip tuzluyoruz.

Sonra bez çuvallara koyup bir hafta on gün daha dinlendiriyoruz. 120 gün olgunlaştırdıktan sonra 25 kiloluk, 5 kiloluk ve 1 kiloluk paketler halinde Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz" dedi.Şarküteri esnafı ise Erzincan tulum peynirinin gördüğü ilgiden memnun.

Esnaf, "Bu peynir hem lezzeti hem doğallığıyla halkımızın sofrasında aranan bir ürün.

Erzincan’dan Türkiye’nin her köşesine güvenle ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzincan tulum peyniri, zorlu ama bir o kadar da gurur verici bir emeğin eseri olarak sofralarda yerini alıyor ve bölgenin kültürel zenginliğini her lokmada hissettiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *