08 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Kavurmanın püf noktalarıyla lokum gibi bir lezzet!

Kavurmanın püf noktalarıyla lokum gibi bir lezzet!

Bayram kavurmasını mükemmel yapmak ister misiniz? Uzmanların sırlarıyla et dinlendirme, doğru tencere seçimi ve tuz kullanımı gibi sık yapılan hatalardan kaçının.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kavurma Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramı'nın en sevilen yemeklerinden biri olan kavurmanın lezzeti, doğru pişirme teknikleriyle ortaya çıkar.

Erken Doğramaktan Kaçının

Etin kesimi yapıldıktan hemen sonra doğranıp pişirilmesi, etin sertleşmesine ve suyunu kaybetmesine neden olabilir. Uzmanlar, etin dinlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Doğru Tencere Seçimi Önemli

Kavurma için geniş ve kalın tabanlı bir tencere tercih etmek, etin eşit şekilde pişmesini sağlar. Dar ve küçük tencereler, etin suyunu salmasına ve lezzet kaybına yol açabilir.

Fazla Yağ Kullanmayın

Ekstra yağ eklemek yerine, etin kendi yağını kullanmak kavurmanın lezzetini artırabilir. Aşırı yağ kullanımı, yemeğin ağır olmasına ve sindirim sorunlarına sebep olabilir.

Sürekli Karıştırmaktan Kaçının

Etin suyunu salmaması ve lezzetini koruması için sürekli karıştırmak yerine yüksek ateşte mühürlenmesi ve ara sıra çevrilmesi uygun olabilir.

Tuzu Doğru Zamanda Ekleyin

Tuzun pişirme işlemi başında eklenmesi, etin sertleşmesine yol açabilir. Tuz, et tamamen piştikten sonra veya pişmeye yakın bir zamanda eklenmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *