Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde belediyeye ait bir arsanın, ihalesiz şekilde özel bir firmaya düşük bedelle kullandırıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Songül Yılmaz, arsanın uzun süre aylık sadece 202 bin TL’ye “işgaliye” adı altında verildiğini, itirazlar sonrası ihaleye çıkıldığını ve aynı yerin bu kez aylık 721 bin TL’ye kiralandığını açıkladı. Yılmaz, “Kamu zararı ortada. Şimdi bu fark nereye gitti, kimler sorumlu?” diyerek hesap sordu.
İTİRAZ SONUÇ VERDİ, İŞGAL EDİLEN BELEDİYE ARSASI İHALEYE ÇIKTI
CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Songül Yılmaz, belediyeye ait bir arsanın (beton santrali sahası) uzun süre gerçek değerinin çok altında, ihalesiz şekilde özel bir şirkete kullandırıldığını açıkladı. Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Şehitkamil Belediyesi’ne ait bir arsa (beton santrali) MRF İnşaat tarafından işgal edilmiş, Şehitkamil Belediyesi ise aylık 202 bin TL aylık işgaliye bedeli almıştır. Encümen üyesi olarak görev yaptığım süre zarfında, işgaliye bedelinin aylık 270 bin TL’ye çıkarılması şeklinde gündem maddesine, “Burası işgaliye olarak kullanılamaz. İhale Kanunu gereğince ihaleye çıkarılması gerekir. Kaldı ki, aylık kira bedeli 1 milyon TL-1 milyon 500 bin TL olması gerekir” itirazım nedeniyle gündem maddesi geri çekildi. Bugün, Şehitkamil Belediyesince MRF İnşaat tarafından işgal edilen arsa, itirazlarım doğrultusunda ihaleye çıkıldı ve aylık 721 bin TL bedelle MRF İnşaat’a kiralandı. Gelinen süreçte, itirazlarımızın ne denli haklı olduğu ortaya konulmuştur. Yine, Şehitkamil Belediyesi de, haklı itirazlarımızı dikkate almak zorunda kalarak hatasından dönmüştür. Şimdi sormak gerekiyor. Bugüne kadar, aradaki fark Şehitkamil Halkının yerine kimin cebine girmiştir? Bu konuyla ilgili kamu zararına neden olanlarla ilgili tahkikat yürütülecek midir? Bunca yıl yaklaşık değerinin 1/3’üne işgal ettirilen yerle ilgili geçmişe dönük kira farkı bedelleri tahsil edilecek midir? Edilmeyecekse, gerekçesi nedir? Sürecin takipçisi olacağımı özellikle belirtmek isterim."