Artemisbet JOJOBET
28 Ağustos 2025
İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Rize'de Yöresel Lezzetlerle Yenilik: Ballı Börekler Turistleri Büyülüyor!

Rize'de Yöresel Lezzetlerle Yenilik: Ballı Börekler Turistleri Büyülüyor!

Rize'de bir işletme, Anzer balı, kestane balı, deli bal ve çiçek balı ile hazırladığı ballı böreklerle damakları şenlendiriyor. Turistlerin ilgisini çeken bu lezzetler, geleneksel böreği modern bir yorumla buluşturuyor. Yerli ve yabancı turistlerden yoğun talep görüyorlar. Girişim, Rize'nin gastronomi turizmine yeni bir soluk getiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Rize’de faaliyet gösteren bir işletme, börek ile balı buluşturarak hem yöresel ürünleri değerlendirdi hem de damaklarda yepyeni bir lezzet deneyimi sundu.

Anzer balı, kestane balı, deli bal (komar balı) ve çiçek balı ile hazırlanan ballı börekler, özellikle turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

ANZER BALLI BÖREK PORSiYONU 1.250 TL’DEN SATILIYOR

İşletme sahibi Faruk Aloğlu, geleneksel börek sunumuna farklı bir boyut kazandırmak amacıyla balları menüye dahil ettiklerini belirtti.

Daha önce sadece çiçek balı kullanarak servis verdiklerini söyleyen Aloğlu, bu fikri geliştirerek Anzer Ballı, Deli Ballı, Kestane Ballı ve Çiçek Ballı börekler üretmeye başladıklarını ifade etti.

Anzer Ballı Börek: 1.250 TLKestane Ballı ve Deli Ballı Börek: 750 TLÇiçek Ballı Börek: 500 TLAloğlu, "Özellikle Arap turistler yüksek fiyatlara rağmen en çok Anzer Ballı böreği tercih ediyor.

Gerçekten tadan herkes çok güzel olduğunu söylüyor. Şimdiye kadar olumsuz bir dönüş almadık" dedi.

YÖRESEL TATLARA MODERN YORUMİşletme ortağı Hülya Aloğlu ise bu girişimin sadece lezzetli bir yenilik değil, aynı zamanda Rize kültürünü tanıtma adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Hülya Aloğlu, “Aslında ballı börek Rize’de var olan bir gelenekti.

Biz bunu modernleştirip çeşitlendirmek istedik.

Farklı bal türleriyle daha zengin bir tat profili oluşturduk.

Müşterilerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERDEN YOĞUN TALEP

Ballı börek deneyimi yaşayan ziyaretçiler de bu eşsiz tat karşısında hayran kaldı.İlk defa böyle bir lezzetle karşılaştığını belirten Ali İhsan Demir, “Gerçekten de enfes bir lezzet.

Herkese tavsiye ederim” dedi.

Yasemin Özçelik ise özellikle kestane ballı böreği beğendiğini belirterek, “Bunu anlatmak yetmez, tatmak lazım.

Rize’de ilk kez gördüm, denedim ve bayıldım. Şahane bir tat” şeklinde konuştu.

RİZE GASTRONOMİ TURİZMİNDE YENİ BİR ADRES OLUYOR

Girişimci çiftin geliştirdiği bu özel tarifler, Rize’nin gastronomi turizmine katkı sağlarken, Anzer balı gibi coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımına da önemli katkılar sunuyor. Özellikle bölgeye gelen turistlerin ilgisini çeken ballı börekler, Rize mutfağının özgün yönlerini ön plana çıkarıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *