07 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Bayramda Dikkat Edilmesi Gereken Beslenme Önerileri

Bayramda Dikkat Edilmesi Gereken Beslenme Önerileri

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda kalp, mide, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı olanların beslenmelerine özellikle dikkat etmeleri gerektiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sağlık Bakanlığı'ndan Kronik Hastalıklar için Beslenme ve Hijyen Uyarısı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sağlık Bakanlığı, özellikle kronik hastalığı bulunan bireyler için önemli beslenme ve hijyen uyarılarında bulundu.

Kalp-Damar Hastaları ve Kronik Hastalıklar İçin Uyarılar

Bakanlık, bayram boyunca et tüketiminin artmasıyla birlikte başta kalp-damar rahatsızlıkları, hipertansiyon, obezite, diyabet ve mide sorunları olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Beslenme Alışkanlığının Önemi

Sağlıklı bireylerin dahi bu dönemde yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığını sürdürmesinin önemli olduğu belirtildi.

Kırmızı Et Tüketiminde Ölçü Şart

Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla, kırmızı etin doymuş yağ ve kolesterol içeriği nedeniyle özellikle kronik hastalıkları bulunan bireyler için risk oluşturabileceği uyarısı yapıldı.

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Önerisi

Bakanlık, yağsız ya da az yağlı etlerin tercih edilmesini önerirken, etlerin pişirme yöntemlerinin de sağlığı doğrudan etkileyebileceğini hatırlattı.

Kahvaltının Önemi

Bakanlık, bayram sabahında kahvaltı öğününün atlanmamasının önemine dikkat çekti ve sağlıklı bir kahvaltı önerilerinde bulundu.

Sindirim Uyarısı ve Et Tüketimi

Yeni kesilmiş hayvanların etlerinin sindirilmesi zor olabileceği için mide ve bağırsak hastalıkları bulunan kişilere önerilerde bulunuldu.

Hijyen Kurallarına Uygunluk

Kurban kesim işlemlerinin sağlık kurallarına uygun şekilde yapılması gerektiğini hatırlatan Bakanlık, hayvanların veteriner kontrolünden geçmiş olmasının önemine vurgu yaptı.

Etin Saklama Koşulları ve Öneriler

Kurban etlerinin saklanma koşulları ve saklama önerileri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Su Tüketimi ve Fiziksel Aktivitenin Önemi

Bayram süresince su tüketimi ve fiziksel aktivitenin sağlık açısından önemi üzerinde duruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *