Lahmacun Fırında Nasıl Yapılır?
Ülkemizde çok sevilen bir yemek türü olan lahmacun, evlerde fırında da kolaylıkla pişirilebilmektedir.
Fırında Lahmacun İçin Malzemeler
Hamur için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un, 280 gram su, 1 çay kaşığı tuz.
İç Harç Malzemeleri
150 gram kıyma, 1 domates, 2 sivri biber, 1 çarliston biber, 1 kapya biber, yarım demet maydanoz, yarım soğan, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı sumak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı.
Garnitür Malzemeleri
Yarım soğan, yarım demet maydanoz, 1 domates, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Fırında Lahmacun Pişirme Süreci
Fırında lahmacunlar, önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında yaklaşık 7 dakika içinde pişmektedir.
En Güzel Lahmacun Nasıl Yapılır?
Lahmacun yapmak için öncelikle hamur hazırlanmalı ve ardından iç harç malzemeleriyle doldurularak fırına verilmelidir.
Fırında Lahmacun Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Fırında lahmacun yaparken iç harcı robottan geçirip suyunu süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Ayrıca lahmacun hamurunun ince olması önemlidir.
Lahmacunun Kalorisi
Lahmacun, 50 gramında 80 kalori, 105 gramında ise 327 kalori bulunmaktadır.