04 Temmuz 2025
İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Evde Kolay Lahmacun Yapmanın Püf Noktaları

Evde Kolay Lahmacun Yapmanın Püf Noktaları

Lahmacun, toplumumuzun vazgeçilmezi olan lezzetli bir yemektir. Restoranlarda sıkça tükettiğimiz bu lezzeti evde de kolaylıkla hazırlayabiliriz. Lahmacun yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar ve malzemelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Ev yapımı lahmacun, aile bireyleriyle keyifli bir akşam yemeği için harika bir seçenektir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Lahmacun Fırında Nasıl Yapılır?

Ülkemizde çok sevilen bir yemek türü olan lahmacun, evlerde fırında da kolaylıkla pişirilebilmektedir.

Fırında Lahmacun İçin Malzemeler

Hamur için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un, 280 gram su, 1 çay kaşığı tuz.

İç Harç Malzemeleri

150 gram kıyma, 1 domates, 2 sivri biber, 1 çarliston biber, 1 kapya biber, yarım demet maydanoz, yarım soğan, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı sumak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı.

Garnitür Malzemeleri

Yarım soğan, yarım demet maydanoz, 1 domates, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Fırında Lahmacun Pişirme Süreci

Fırında lahmacunlar, önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında yaklaşık 7 dakika içinde pişmektedir.

En Güzel Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun yapmak için öncelikle hamur hazırlanmalı ve ardından iç harç malzemeleriyle doldurularak fırına verilmelidir.

Fırında Lahmacun Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fırında lahmacun yaparken iç harcı robottan geçirip suyunu süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Ayrıca lahmacun hamurunun ince olması önemlidir.

Lahmacunun Kalorisi

Lahmacun, 50 gramında 80 kalori, 105 gramında ise 327 kalori bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *