07 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? Kabak Yemeği Tarifleri

Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? Kabak Yemeği Tarifleri

Kabaktan yapılabilecek farklı yemek tarifleri arasında börek tadında mücver, fırında sütlü kabak, limonlu-portakallı kabak ve kıymalı patlıcan-kabak sandal tarifleri bulunuyor. Ayrıca ekşili kabak, kabak pizza, dereotlu kabak tarator gibi lezzetli seçenekler de mevcut. Tarifler arasında kabak yemeği de yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kabaktan Ne Tür Yemekler Yapılır?

Börek Tadında Mücver Tarifi.

Fırında Sütlü Kabak Tarifi.

Limonlu ve Portakallı Kabak Tarifi.

Kıymalı Patlıcan ve Kabak Sandal Tarifi.

Fırında Çıtır Kabak Tarifi.

Ekşili Kabak Tarifi.

Kabak Pizza Tarifi.

Dereotlu Kabak Tarator Tarifi.

Zeytinyağlı Kabak Kavurma Muhteşem Kabak Çorbası Kabak Dolması Fırında Kıymalı Kabak Sandal Kabak Spagetti Yedikçe Yedirten Kabak Salatası Fırında Kabak Sandal Kaşarlı Kabak Graten Kabak Beğendili Tavuk Pirzola Parmak Kebabı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 4 Adet kabak 1 Adet kuru soğan ½ tatlı kaşığı domates salçası 3 Diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 Adet büyük boy domates 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı pirinç 2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabak yemeği için ilk önce 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.

Ardından pembeleşinceye kadar kavurun. 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.

Bu karışımların kokusu çıkana kadar iyice kavurun.

Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ilave edin.

Ardından kavurmaya devam edin. 4 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber,2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın.

Kabak yemeğiniz hazır.

Servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *