07 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Limonlu Cheesecake Tarifi

Mükemmel kıvamı ve dokusu ile lezzetli bir cheesecake yapmak istiyorsanız çözüm bu tarifte gizli. Kollarınızı sıvayarak zahmetsizce cheesecake yapabilirsiniz. İşte yemesi kadar görüntüsü de güzel limonlu cheesecake tarifi…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Malzemeler; Tabanı için; 100 gr yulaflı bisküvi 50 gr tereyağı Yarım su bardağı fındık Kreması için; 2 paket labne peyniri (400 gr) 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket krema (200 ml) 3 yemek kaşığı un 1 adet limon kabuğu rendesi Limon sosu için; 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı toz şeker 1 adet limon suyu 1 adet limon kabuğu rendesi Çay kaşığının ucuyla zerdeçal Yapılışı; İlk olarak tabanı hazırlamak için başlıyoruz.

Tabanı için 1 paket kadar yulaflı bisküvi ile yarım su bardağı fındığı robottan geçirelim.

Robot işlemini tamamladıktan sonra uygun bir kabın içerisine alalım ve üzerine 50 gram tereyağı eriterek dökelim.

Tereyağını döktükten sonra iyice karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra, kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim ve uygun ölçülerde keselim.

Fırın kağıdını da yerleştirdikten sonra hazırladığımız alt tabanı kelepçeli kalıba dökelim iyice sıkıştıralım.  Alt tabanı hallettikten sonra uygun bir kabın içerisine iki paket labne peynirini alalım ve mikserle çırpmaya başlayalım.

Labneleri çırparken içerisine 1 paket sıvı krema ilavesinde bulunalım.

Karıştırma işlemini devam ettirirken içerisine 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya ve 1 adet limonun kabuğunu rendeleyip tüm malzemeler karışana dek iyice çırpalım.

Tüm malzemelerin homojen bir kıvamda olması epey önemli.

Kremayı hazırladıktan sonra, bisküvi tabanının üzerine kremayı dökelim.

Akabinde önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında fansız ayarda 1 saat pişirelim.

Cheesecake’nin pişerken çatlamaması için fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koyalım. 1 saatlik pişme süresinin ardından fırını kapatalım ve fırın kapısını yarım açarak 1 saat kadar da bu şekilde dinlendirelim.

Pişen ve dinlenen cheesecake’yi alalım ve kelepçeli kalıptan çıkartalım.

Limon sosu için uygun bir sos tavasında 1 su bardağı su, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 adet limonun suyunu ekleyelim ve çırpmaya başlayalım.

Malzemeler birbirine karıştıktan sonra çay kaşığının ucuyla zerdeçal ekleyelim ve tekrar karıştıralım. 1 adet limon kabuğunu da rendeledikten sonra ocağa alalım ve koyulaşana dek pişirmeye devam edelim.

Limonlu sosun soğumasını sağladıktan sonra ara ara karıştırmaya devam edelim ve tatlının üzerine dökelim.

Mümkünse 1 gece dolapta bekletelim.

Afiyet olsun…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *