06 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif: Semizotlu fellah köfte tarifi!

Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif: Semizotlu fellah köfte tarifi!

Fellah köftesi, ferahlatıcı aromasıyla buluşuyor. Bu kez alışılmışın dışında, çıtır sos eşliğinde yoğurtlu semizotu yatağında sunuluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Fellah Köftesi Modern Bir Yorumla Sunuluyor

Akdeniz mutfağının sevilen tariflerinden biri olan fellah köftesi, modern ve ferah bir yorumla sofralara taşınıyor.

İçerik ve Sunum Harika Uyum İçinde

Baharatlı bulgur köfteleri, leziz domates sosu ve sarımsaklı yoğurtla buluşuyor, altında ise taptaze semizotu tabanıyla servis ediliyor.

Misafirlerinizi Etkileyebilecek Bir Lezzet

Şık sunumu ve benzersiz lezzetiyle fellah köftesi, misafir sofralarında unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor.

SEMİZOTLU FELLAH KÖFTE TARİFİ

Gerekli Malzemeler

Köfte için: - 1 su bardağı ince bulgur - 1 su bardağı sıcak su - Yarım çay bardağı irmik - Yarım su bardağı un - 1 adet yumurta - 1 çay kaşığı tuz - Yarım çay kaşığı karabiber - Yarım çay kaşığı kimyon - 1 tatlı kaşığı domates salçası

Sosu için: - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 adet küçük boy soğan (küçük doğranmış) - 1 diş sarımsak (ezilmiş) - 1,5 su bardağı domates püresi - Yarım çay kaşığı tuz - Yarım çay kaşığı pul biber - 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Semizotu tabanı için: - 1 bağ semizotu - 2 su bardağı süzme yoğurt - 1 diş sarımsak - 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Bulguru hazırlayın: Geniş bir kaba bulguru alın, üzerine sıcak suyu dökün ve 5 dakika demlenmeye bırakın.

Köfte harcını yoğurun: Bulgura irmik, un, yumurta, salça, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.

Köfteleri şekillendirin: Hazırladığınız karışımdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Haşlayın: Kaynar suya köfteleri ekleyip yaklaşık 20 dakika haşlayın.

Sosu hazırlayın: Zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyip domates püresi, tuz, pul biber ve nar ekşisini ekleyin.

Köfteleri sosa ekleyin: Haşlanan köfteleri sosla buluşturun.

Semizotunu hazırlayın: Semizotunu yıkayıp doğrayın, yoğurt, tuz ve sarımsakla karıştırın.

Servis: Servis tabağına semizotlu yoğurdu yayın, üzerine sosla buluşmuş köfteleri yerleştirin. Arzuya göre nar ekşisi veya taze nane ile süsleyin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *