Artemisbet JOJOBET
22 Temmuz 2025
İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Ekonomi Konkordato Sürecindeki Firmaların Tedarikçileri de Risk Altında!

Konkordato Sürecindeki Firmaların Tedarikçileri de Risk Altında!

Ahmet Öksüz, konkordato süreçlerinin sektörde domino etkisi yarattığını belirterek, alacaklıların korunması için yapısal önlem çağrısı yaptı. Öksüz, mevcut uygulamada yapılan değişikliklerle konkordatonun banka ve kamu borçlarını kapsamasının sektörde dengesizlik yarattığını ifade etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ahmet Öksüz, yaptığı açıklamada konkordato süreçlerinin sektörde domino etkisi yarattığını belirterek, "Bir firmanın konkordato ilan etmesi, sadece kendi geleceğini değil, o firmaya hammadde, ürün ya da hizmet sağlayan yüzlerce tedarikçiyi de doğrudan etkiliyor" dedi. Bankaların alacaklarını güvence altına alırken, diğer alacaklı firmaların korumasız kaldığına işaret eden Öksüz, bu durumun sektörde zincirleme iflas riskini beraberinde getirdiğini ifade etti.

ALACAKLILARIN KORUNMASI İÇİN YAPISAL ÖNLEM ÇAĞRISI

Reuters'ta yer alan habere geöre Öksüz, piyasadaki alacaklı firmaların korunamamasının tekstil ekosisteminde ciddi sorunlara neden olduğunu belirtti. Ana firmanın konkordato sürecine girmesiyle birlikte alacaklarını tahsil edemeyen diğer şirketlerin de mali sıkıntıya düştüğünü ve bu nedenle yeni konkordato süreçlerinin başladığını kaydetti.

Bu gidişatın önüne geçmek için acil yapısal adımların atılması gerektiğini söyleyen Öksüz, konkordato düzenlemelerinde değişiklik çağrısı yaptı. Mevcut uygulamada konkordatonun banka ve kamu borçlarının yanı sıra piyasaya olan borçları da kapsamasının sektörde dengesizlik yarattığını vurgulayan Öksüz, "Konkordatolar yalnızca banka ve kamu borçlarını kapsamalı, piyasaya olan borçlar ise kapsam dışında tutulmalı. Aksi halde ticaretin sürekliliği tehlikeye girer" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *